6 stk. (rimelig store)
Ingredienser:
25 g gær
1,5 dl lunkent vand
1 dl smagsneutral olie
1 æg
3 dl havregryn
3 dl groft rugmel
1 – 2 dl hvedemel
1 tsk zero
1 tsk salt
Sesamfrø
Æg eller mælk til pensling
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, æg, zero og salt. Rør godt rundt.
Tilsæt havregryn og rør, og tilsæt derefter rugmel og rør godt igen.
Hvedemel tilsættes indtil dejen er sammenhængende, men den må godt klistre lidt.
Lad dejen hæve 1 time.
Ælt dejen igen, og form den til 6 boller, som trykkes lidt flade.
Lad bollerne hæve yderligere en halv time.
Bollerne pensles med æg eller mælk, drysses med sesamfrø og bages ved 200 grader i 10 – 15 min.
Sådan laver jeg mine burgere:
Bøffer af hakket oksekød på 3 – 7% fedt
Icebergsalat
Agurk
Tomat
Evt. kalkunbacon
Hjemmelavet hvidløgsdressing (se opskrift under ’tilbehør’).
Bønnefritter:
Frosne bønner
Smagsneutral olie
Salt
Bønnerne vendes i en smule olie og drysses med salt.
Varmes i ovnen til de er gyldne og sprøde (ca. 20 min.)
Tip:
Burgerbollerne kan laves lige i den størrelse man ønsker.
Vi plejer at lave en stor burger – lidt lige som en cafeburger.
Så bruger jeg som regel bare resten af dejen til at forme boller til madpakken eller morgenbordet.
Velbekomme. 🙂
Næringsindhold pr. bolle:
Energi: 1130 kJ/270 kcal.
Fedt: 10,6 g
-Mættet fedt: 1,3 g
-Monoumættet fedt: 2,2 g
-Polyumættet fedt: 5,4 g
Kulhydrater: 38,3 g
-Sukkerarter 1,8 g
-Kostfibre 6,3 g
Protein 7,3 g