Jeg anvender mandelmel i mange af mine opskrifter – eller nærmere sagt fedtreduceret mandelmel.
Hjemmelavet mandelmel (mandler, man selv blender til mel) og fedtreduceret mandelmel er nemlig overhovedet ikke det samme.
Derfor synes jeg, det var oplagt lige at komme med en lille information omkring dette:
Fedtreduceret mandelmel:
For det første, er der, som ordet angiver, meget mindre fedt i fedtreduceret mandelmel – faktisk er kalorierne reduceret med ca. 50%.
Derudover skal man anvende en mindre mængde af fedtreduceret mandelmel sammenlignet med hjemmelavet mandelmel, da fedtreduceret mandelmel suger en hel del mere væske.
Hjemmelavet mandelmel:
Mandler man selv blender til mandelmel kan sagtens bruges i mine opskrifter, man skal bare være obs på, at mængdeforholdene så ikke er helt de samme – og dette gælder selvfølgelig også det totale næringsindhold.
Eksempel:
Hvis min opskrift angiver, at man skal bruge 30 g fedtreduceret mandelmel, skal man bruge omkring 50 – 60 g mandler, som man så blender til mandelmel – mængden skal altså næsten fordobles.
Derfor er mit råd helt sikkert at købe fredreduceret mandelmel, da man alligevel bruger meget mindre mængder og reducerer kalorierne væsentligt. Økonomisk tror jeg, at det ender ud i det samme pga. mængdeforskellene – og så er det meget nemmere, fordi man slipper for at skulle blende mandlerne. 🙂