Oliver og jeg holder hyggedag, det regner, og vi havde nogle rester af rødbede tilbage fra gårdsdagens aftensmad, så der var intet mere oplagt end at bage rødbedeboller. Den er lavet lidt på slum, men jeg har forsøgt at ramme mængderne nogen lunde. 🙂 Opskriften kommer her:
12 stk.
Ingredienser:
25 g gær
1 dl lunkent vand
1 dl skyr
1 æg
100 g revet rødbede
50 g havregryn
100 g rugmel (grahamsmel kan også bruges)
200 g hvedemel
1 tsk sukker
1 tsk salt
Vand til pensling
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt derefter skyr, æg og rødbede og rør rundt. Jeg bruger en rørmaskine på lav hastighed. Tilsæt derefter havregryn og rugmel og rør på mellemhastighed.
Til sidst tilsættes hvedemel indtil dejen har en blød og lækker konsistens – den må gerne klistre lidt.
Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time.
Ælt dejen igennem og form derefter ca. 12 boller.
Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket 30 min.
Bollerne pensles med vand, og bages i ca. 12 min. på 180 grader.
Velbekomme, og god bagelyst!
Næringsindhold pr. bolle:
Energi: 500kJ/120 kcal.
Fedt: 1,4 g
-Mættet fedt: 0,3 g
-Monoumættet fedt: 0,4 g
-Polyumættet fedt: 0,4 g
Kulhydrater: 20,9 g
-Sukkerarter 2,1 g
-Kostfibre 2,6 g
Protein: 4,9 g