Lasagne – med masser af grøntsager

4 personer – 8 (store) stykker

Ingredienser:

Saucen:
400 g hakket oksekød (3 – 7%)
1 løg
3 mellem gulerødder
1 squash
1 peberfrugt
½ ds tomatpure
2 ds hakkede tomater
1 tsk basilikum
1 tsk paprika
1 tsk salt
Peber

Diverse:
9 fuldkornslasagneplader
½ Mornaysauce (Arla, let, 4%)
1 pose revet mozzarella (Cheasy, 13%)

Fremgangsmåde:
Løget hakkes fint og svitses i lidt olie i en gryde.
Tilsæt derefter kødet, som svitses indtil det er brunt. Tilsæt krydderier samt tomatpure.
Gulerødderne, squashen og peberfrugten rives på et rivejern eller hakkes i en minihakker – elementerne skal ikke være for store og grove.
Grøntsagerne svitses sammen med kødet i 5 min.
Tilsæt de hakkede tomater og lad det hele småkoge i 5 min.
Smag til og tilsæt evt. flere krydderier.

Lasagnen fordeles i tre lag i et ildfast fad:
Start med at komme lidt sauce i fadet, hæld lidt mornaysauce ud over saucen i et mønster og læg til sidst tre lasganeplader – fortsæt sådan i tre lag.

Lasagnen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min.
Start med at give lasagnen 10 min. og kom derefter revet mozzarella på, og giv den de resterende 20 min.

Velbekomme. 🙂

Næringsindhold pr. stykke:
Energi: 1170/275 kcal.
Fedt: 7,3 g
-Mættet fedt: 3,3 g
-Monoumættet fedt: 1,9 g
-Polyumættet fedt: 0,8 g
Kulhydrater: 27,2 g
-Sukkerarter: 9,0 g
-Kostfibre: 6,1 g
Protein: 23,5 g

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.