Ca. 10 stk.
Ingredienser:
400 g hakket kyllingekød (5%)
1 æg
½ revet løg
½ peberfrugt
½ squash
Ca. ½ dl havregryn
Ca. ½ dl grahamsmel
½ tsk salt
Peber
1 knivspids tørret chili
Fremgangsmåde:
Kyllingekødet og ægget røres sammen i en skål med en håndmikser.
Løget rives fint og peberfrugten samt squashen rives groft på et rivejern, og det hele røres i farsen sammen med krydderierne. Tilsæt havregrynene og rør godt. Til sidst tilsættes grahamsmelet lidt af gangen indtil den rette konsistens opnås. Massen skal være så fast, at den ikke vil splatte/flyde ud, når de bliver lagt på bagepladen.
Lav ca. 12 klatter på en bageplade med bagepapir.
Kyllingedellerne tilberedes i ovnen i ca. 20 min. ved 180 grader – når halvdelen af tiden er gået, vendes dellerne.
Tips:
Vi spiste dem med tzatziki til – den opskrift kan du også finde her på bloggen.
Velbekomme. 🙂
Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 340 kJ/80 kcal.
Fedt: 2,6 g
-Mættet fedt: 0,7 g
-Monoumættet fedt: 0,3 g
-Polyumættet fedt: 0,2 g
Kulhydrater: 4,0 g
-Sukkerarter 0,8 g
-Kostfibre 0,9 g
Protein 9,6 g