Dampet fisk med sweet potatoes mos og grøn salat

sweet-potatoes-mos-2

Lækker anderledes og let ret, som indeholder masser af kostfibre og proteiner. Kalorieindholdet er også meget fornuftigt. 🙂

2 personer
– Og så er der sikkert rester tilbage. 😉

Ingredienser:

Fisk:
10 rødspættefileter (ca. 500 g)
½ bundt persille
Salt
Peber
1 citron (øko)

Sweet potatoes mos:
500 g sweet potatoes
2 forårsløg
Salt
Peber
Mælk

Salat:
75 g blandet salat
125 g cherrytomater
½ agurk
100 g salatost (cheasy 3%)
50 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

Start med at skræl sødekartoflerne, skær dem i tern og kog dem i ca. 15 min. til de er helt møre.
Imens skæres forårsløg i tynde ringe.

Derefter skæres tomaterne i kvarte, agurken skæres i tern og alle ingredienserne til salaten blandes sammen i en skål klar til servering.

Sæt en gryde vand over, skær citronen i skiver og kom den i vandet, og bring vandet i kog. Imens gøres rødspættefileterne klar:
Skyl rødspættefileterne og sørg for, de bliver nogenlunde tørre igen. Persillen hakkes, og hver rødspættefilet krydres med salt og peber, der drysses persille ud over, og de rulles sammen.
Når vandet koger, kommes de rullede rødspættefileter i en si, som lægges ovenpå på gryden med det kogende vand, og der kommes låg over. Fileterne dampes i ca. 5 min. – eller indtil de er møre.
Når kartoflerne er kogt færdige, piskes de sammen med en elpisker sammen med salt, peber samt lidt mælk indtil ønskede smag og konsistens opnås.
Til sidst røres forårsløgene i.

Så er det klart til at blive serveret – velbekomme! 🙂

Underskrift 3

Næringsindhold pr. person (ca.):
Energi: 2100 kJ/500 kcal.
Fedt: 6,1 g
-Mættet fedt: 1,8 g
-Monoumættet fedt: 3,0 g
-Polyumættet fedt: 2,0 g
Kulhydrater: 64,2 g
-Sukkerarter 37,3 g
-Kostfibre 13,0 g
Protein 47,0 g

Næringsindholdet er naturligvis mindre, hvis man ikke spiser det hele – hvilket vi ikke gjorde.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *