Frisk rødkålssalat

roedkaalssalat

Denne rødkålssalt giver julemiddagen et friskt pust – det er helt klart en, som jeg vil lave i år. 🙂

1 portion (3 – 4 personer)

Ingredienser:
200 g rødkål
4 klementiner
1 granatæble
50 g valnødder

Fremgangsmåde:
Rødkålen finthakkes. Klementinerne skrælles og bådene skæres over i halve.
Inden granatæblet halveres på midten, skal det rulles/presses godt hele vejen rundt, så granatæblerne løsner sig indeni – rul det hårdt hen over skærebrættet. Derefter skæres granatæblet over på midten ( ikke på “langs” som et æble, men på den anden led – håber det giver mening 😉 ). Derefter pilles granatæblerne ud og mellemkødet frasorteres.
Valnødderne kan evt. skæres over i halve, da de kan være ret store.
Det hele blandes sammen, og så er salaten klar til servering. 🙂

Velbekomme!

Næringsindhold for hele portionen:
Energi: 2300 kJ/550 kcal.
Fedt: 26,9 g
-Mættet fedt: 2,2 g
-Monoumættet fedt: 4,7 g
-Polyumættet fedt: 17,8 g
Kulhydrater: 60,0 g
-Sukkerarter 31,0 g
-Kostfibre 11,4 g
Protein 12,1 g

Dvs. ca. 150 – 200 kcal. pr. pers.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *