Forventninger til min træning som nybagt mor

14658226_10209996456083976_1107074133_n

Det er egentlig ikke fordi, jeg har nogle forventninger til min træning, når først jeg (endelig) er blevet mor – i hvert fald ikke det første stykke tid.

Hvis jeg har nogen forventninger til noget som helst, så er det at jeg bare gerne vil veje nogen lunde det samme som før graviditeten, så hurtigt som muligt, så jeg kan bruge hele min garderobe igen – i sær mine bukser! Dem glæder jeg mig til at kunne passe igen! Jeg har ikke noget specifikt mål, men hvis jeg i starten af det nye år kan ramme de 54 – 55 kg. igen, vil jeg være meget glad og tilfreds. Nu kommer der jo også lige en juleperiode forud, som skal nydes fuldt ud som nybagt mor, og så vil jeg derefter gå mere målrettet mod min gamle vægt og form igen. 😉
Dog havde jeg en hel del mere muskelmasse på kroppen inden min graviditet, end jeg har nu, og det spiller selvfølgelig også en rolle på vægten.

Egentlig har jeg aldrig gået særlig meget op i min vægt – og slet ikke før graviditeten. Jeg har gået meget mere op i mine resultater og mit spejlbillede – dette gælder også graviditeten. Men når man pludselig gennemgår en så stor fysisk forandring, er vægten lidt det eneste man kan bruge, for at få bare en lille ide om, hvordan ens “form” står til – både undervejs i graviditeten og efter fødslen. Derfor er det også vægten jeg i første omgang bliver nødt til at bruge som “måleredskab”.

Mit fokus kommer til at ligge meget mere på min kost for at tabe de kilo, der ikke forsvinder sammen med fødslen – så må vi se, hvor mange det viser sig at blive. 😅

Jeg har slet ikke nogle forventninger til, hvornår jeg kan komme ned i centeret og træne igen. Det eneste jeg ved er, at der kun er én, der kommer til at bestemme det, og det er vores lille fyr. <3
Det er slet ikke dét, jeg vil prioritere højest, og jeg vil på ingen måde stresse over det.
Jeg vil bare tage en dag af gangen, og se hvordan det hele udvikler sig. Nu kommer det hele til at handle om vores nye roller som forældre, og der er kun én ting, som er vigtig, og det er at finde hinanden og lære vores nye hverdag at kende.
Jeg håber dog på en MASSE gåture med barnevognen, men det er ikke kun pga. træning, jeg ser frem til det – det er lige så meget fordi, det bliver det dejligste nogen sinde at gå der sammen med min nye lille familie. Aldrig nogen sinde har jeg glædet mig SÅ meget til noget i hele mit liv.

Endnu en ting jeg har tænkt over er, at jeg aldrig forventer at komme tilbage i den form, jeg var i før graviditeten. Som jeg har beskrevet før, HADER jeg mig selv for, at jeg ikke var bare lidt mere tilfredst, for jeg stod super skarpt ift. at jeg stadig nød livet og at hele min hverdag ikke gik op i kost og træning.
Min graviditet har lært mig, at jeg ikke skal være så skeptisk, og i stedet for elske min krop, som den er, for den er helt fantastisk – det har den bevist for mig de sidste 9 måneder.
Desuden vil mit fokus fremover være meget mere på cardio frem for styrketræning, som det egentlig også var de sidste par måneder op til min graviditet. Det er under cardiotræning, jeg føler mig bedst tilpas, og det betyder meget for mig, at jeg ved, jeg har en sund krop med et godt kredsløb.

Længere ud i fremtiden har jeg stadig et mål om at gennemføre mit første halvmarathon på under 2 timer (helst 1 time og 45 min).
Inden jeg opdagede min graviditet var jeg tilmeldt et halvmarathon, og min form og mine resultater på det tidspunkt tydede på, at der var gode og store chancer for, at jeg skulle nå tiden: 1:45 min.
Da jeg opdagede min graviditet var der 2 måneder, til jeg skulle have løbet halvmarathon, så jeg besluttede mig hurtigt for at droppe det, da jeg vidste, at jeg aldrig ville kunne gennemføre inden for den tid, jeg havde sat mig for – og der er jeg simpelthen for stort en konkurrencemenneske. 🙂 Dog fortsatte jeg mit løb indtil uge 30 i graviditeten, men med et helt andet fokus.

Men som det er nu, har jeg ingen forventninger eller mål omkring min træning.
Jeg glæder mig bare som en SINDSSYG til vi får vores lille søn i armene og bliver en familie. Det er dér mit fokus vil være 110%, og jeg kan faktisk snart heller ikke vente mere.
Aldrig har livet givet mere mening. <3

Stort knus
Underskrift 3

14699764_10209996455523962_734094848_n   14625252_10209996455683966_1647514844_n   fsfs

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.