Disse lækre gulerodsboller kan både bruges på morgenbordet, i madpakken eller som eftermiddagssnack – jeg er vilde med dem!
Da jeg kun har anvendt økologiske fødevarer, er mine boller selvfølgelig økologiske – men man kan selvfølgelig sagtens lave dem af helt almindelige konventionelle fødevarer. 😉
Opskriften kommer her:
Ca. 20 stk.
Ingredienser:
50 g øko gær
1,5 dl lunkent vand
1,5 dl lunkent øko mælk
1,5 dl smagsneutral øko olie
2 øko æg
3 mellemstore øko gulerødder
6 dl øko 5-grynsblanding (havregryn kan også bruges)
6 dl øko rugmel
1 – 2 dl øko hvedemel
1 spsk zero
1 tsk salt
Mælk samt havregryn til pensling
Fremgangsmåde:
Lun mælken og vandet og opløs gæren deri. Tilsæt derefter olie, æg, zero og salt og rør godt rundt.
Blend grynene (jeg bruger min minihakker) og tilsæt dem til massen og rør igen. Gulerødderne rives fint og tilsæt derefter til dejen sammen med rugmel. Rør massen godt sammen.
Til sidst tilsættes hvedemel indtil dejen er sammenhængende, men den må godt klistre lidt.
Lad dejen hæve 1 time.
Ælt dejen igen og form derefter ca. 20 boller.
Lad bollerne hæve yderligere en halv time.
Bollerne pensles med mælk og drysses med havregryn.
Bag bollerne ved 200 grader ca. 15 min.
Velbekomme. 🙂
Næringsindhold pr. bolle:
Energi: 740 kJ/180 kcal.
Fedt: 8,4 g
-Mættet fedt: 0,8 g
-Monoumættet fedt: 4,3 g
-Polyumættet fedt: 2,0 g
Kulhydrater: 19,9 g
-Sukkerarter 1,4 g
-Kostfibre 6,3 g
Protein 3,7 g