Grovboller

Grovboller

12 stk.

Ingredienser:
25 g gær
1,5 dl lunkent mælk eller vand
1 dl smagsneutral olie
1 æg
3 dl blendet 5-gryns blanding (havregryn kan også bruges)
3 dl grahamsmel
1 – 2 dl hvedemel
1 tsk zero
1 tsk salt

Æg eller mælk til pensling

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, æg, zero og salt. Rør godt rundt.
Tilsæt grynene og rør, og tilsæt derefter grahamsmel og rør godt igen.
Hvedemel tilsættes indtil dejen er sammenhængende, men den må godt klistre lidt.

Lad dejen hæve en halv time.

Ælt dejen igen, og form den til 12 boller.
Lad bollerne hæve yderligere en halv time.
Bollerne pensles med æg eller mælk, og bages ved 200 grader i 10 min.

Velbekomme. 🙂

Næringsindhold pr. bolle:
Energi: 750 kJ/180 kcal.
Fedt: 9,0 g
-Mættet fedt: 0,8 g
-Monoumættet fedt: 4,4 g
-Polyumættet fedt: 2,8 g
Kulhydrater: 19,2 g
-Sukkerarter 0,9 g
-Kostfibre 2,9 g
Protein 4,4 g

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *