Jeg ELSKER broccolisalat. Mit problem med den salat er blot, at det på ingen måde er en sund salat.
Jeg vil dog nødig undvære den, så derfor har jeg lavet et meget sundere alternativ til den, som absolut hører under “lowcarb” kategorien, da kalorieindholdet samt fedtindholdet er væsentligt reduceret.
Og jeg lover jer – I bliver ikke skuffet. 😉
Opskriften kommer her:
4 pers. – ca. 8 portioner i alt
Ingredienser:
500 g broccoli
150 g filet bacon i tern (se billede)
1 lille rødløg (alm. løg kan også bruges)
1 dl solsikkekerner
1 dl rosiner
Dressing:
2 dl skyr eller creme fraiche (5%)
1 tsk HP sauce (kan undlades)
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Steg filet baconen på en bande. Imens skæres broccolihovedet i små buketter. Kom broccolien i en si, og hæld kogende vand over. Hak løget i små tern.
Alle ingredienserne kommes i en skål og blandes godt sammen.
Rør dressingen sammen i en anden skål, og hæld den over ingredienserne og vend det hele godt sammen.
Stil salaten på køl min. 1 time inden servering.
Tips:
Jeg prioriterer at hælde kogende vand over broccolien, da det tager toppen af hårheden, så det ikke er helt råt, og så aktiverer det den grønne farve, så det bliver meget flottere at se på. 🙂
Velbekomme!
Næringsindhold pr. portionen:
Energi: 500 kJ/120 kcal.
Fedt: 4,0 g
-Mættet fedt: 1,3 g
-Monoumættet fedt: 0,8 g
-Polyumættet fedt: 1,0 g
Kulhydrater: 9,7 g
-Sukkerarter 8,2 g
-Kostfibre 2,5 g
Protein 9,1 g