Når min krop taler til mig …

Knæ

Jeg ELSKER at løbe!
Og som jeg har fortalt før, er løb mit frirum, hvor jeg kan koble af, og bare være mig selv.

Men jeg må indrømme, at noget af det jeg ikke elsker, er et knæ, der brænder og myrer efter 2 – 3 kilometers løb – så er løbeturen altså bare ikke ret fed. :/ Hvis mit knæ ikke har fået 1 – 2 dages løbepause, har det slet ikke kunne fungere optimalt. Og efter de længere distancer på 12 – 15K, har flere dage ofte været nødvendige.

Så derfor har jeg spurgt mig selv: Er det virkelig dét værd? Og det synes jeg faktisk ikke.
Jeg mindede mig selv om, hvorfor jeg ville træne op til halvmarathon. Det gjorde jeg fordi, jeg virkelig elsker at løbe, og fordi jeg gerne ville have et mål med min løbetræning. Men som situationen har været det sidste stykke tid, elsker jeg jo ikke mine løbeture – tvært i mod.

Jeg kunne godt stille op til halvmarathon d. 1. maj, men ALDRIG med den tid, som jeg havde sat mig som mål: 1:45:00.
Og som det konkurrencemenneske jeg er overfor mig selv, så gider jeg ikke. I hvert fald ikke, når det er fordi, at forholdene ikke er optimale.
Siden januar, har jeg VIRKELIG kunne mærke udviklingen på min krop pga. løbetræningen, og det har været så FEDT at mærke, jeg blev bedre og bedre uge for uge.
Men jeg må acceptere, at mit knæ ikke har kunne følge med tempoet.

Det er én af grundene til, at jeg vælger at droppe halvmarathonet 1. maj.
Og det er egentig en beslutning, jeg har taget for en måneds tid siden.

Fremadrettet vil jeg stadig bibeholde mine tre løbepas om ugen, men som sagt bliver distancerne forkortet:
Den sidste måneds tid har distancerne ligget på 5 – 10 K frem for 10 – 15K, og det er primært mit knæ, der har bestemt, hvilke dage, jeg har løbet hvad – og sådan kommer det også til at være fremover.

Jeg vil kunne se frem til mine løbeture, og elske dem lige så meget som altid – det har vist sig, at det trods alt er dét, som er vigtigst for mig.

Der ud over, er jeg i en periode i mit liv, hvor der VIRKELIG sker mange ting, så på mange måder, har det været en god beslutning. 🙂
Og jeg kan allerede mærke på mit knæ, at det går fremad.

Hvad der derudover ligger til grund for min beslutning omkring ikke at deltage i halvmarathon, vil jeg fortælle om lidt senere.

Stort knus

Underskrift 3

Løb

You may also like

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.