Virkelig lækre chokomuffins med et yderst fornuftigt næringsindhold – og så er de nemme at lave. 🙂
8 – 10 stk.
Ingredienser:
De våde:
175 g friske dadler
1 æg
1 dl vand
2 spsk smagsneutral olie
De tørre:
30 g fedtreduceret mandelmel
30 g. fedtreduceret kakaopulver
1 tsk bagepulver
50 g hakket mørk chokolade (70%)
Glasur:
Zero Melis
Vand
Fremgangsmåde:
Blend de våde ingredienser, og kom massen over i en skål. Det er en god ide, at komme dadlerne i blenderen til sidst, så de ikke sidder sig fast omkring kniven.
Bland de tørre ingredienser (pånær chokoladen) sammen, og rør lidt af gangen i daddelmassen. Til sidst røres chokoladen i.
Fordel massen i muffinsforme, og bag dem ved 180 grader 10 – 12 min.
Glasuren kommes på, når muffinene er helt afkølede.
Pynt evt. med blåbær, jordbær, hakkede mandler eller noget helt andet.
Tips:
Den hakkede chokolade kan også skiftes ud med hakkede nødder – eller man kan komme begge dele i.
Velbekomme. 🙂
Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 570 kJ/130 kcal.
Fedt: 7,1 g
-Mættet fedt: 2,4 g
-Monoumættet fedt: 0,8 g
-Polyumættet fedt: 1,8 g
Kulhydrater: 13,8 g
-Sukkerarter 2,1 g
-Kostfibre 0,6 g
Protein 3,3 g