1 portion
Ingredienser:
½ dl havregryn
½ dl rugflager
1 dl mælk
1 dl vand
1 – 2 spsk Powdered Peanut Butter (pulverversion – lowcarb, se billede nederst)
1 spsk zero gold
Salt
Ideer til topping:
Frugt
Skyr
Chokolade
Zero topping
Fremgangsmåde:
Havregryn, rugflager, mælk og vand varmes op i en gryde.
Når det begynder at tykne tilsættes powdered peanut butter samt zero gold.
Husk at smage til – også med salt.
Tips:
Det er en rigtig god ide at sætte havregrynene og rugflagerne i blød i mælken og vandet i min. 15 min. inden grøden laves – gerne natten over, så bliver grøden mere ensartet.
Man kan som sagt tilsætte alt, hvad man ønsker, også frugt og bær.
Jeg vil altid anbefale at lave grøden i en gryde frem for mikroovn, selvom det tager lidt længere tid. Tilberedning i mikroovn giver grøden en mere klistret og gummiagtig konsistens i forhold til, når det laves i en gryde – men det er selvfølgelig bare min mening.
OBS: Den peanut butter, som jeg har anvendt er en version i pulverform. Den er reduceret MEGET i kalorierne pga. fedtindholdet samtidig med proteinindholdet er øget. Blot til info, hvis man vælger at anvende en almindelig peanut butter.
Velbekomme. 🙂
Næringsindhold pr. portion (for selve grøden):
Energi: 860/200 kcal.
Fedt: 3,0 g
-Mættet fedt: 0,4 g
-Monoumættet fedt: 0,1 g
-Polyumættet fedt: 0,0 g
Kulhydrater: 29,9 g
-Sukkerarter 7,8 g
-Kostfibre 5,5 g
Protein 11,8 g
1 kommentar
Tusind tak for din søde kommentar.
Jeg har netop registeret min blog på Bloglovin, så nu skulle du gerne kunne følge mig derinde. 🙂