Fiber- og proterinrige broccoli-kyllingepølsehorn

Brocolli-kyllingepølsehorn

Her kommer opskriften på de lækreste kyllingepølsehorn.
Nogle mener måske, at 230 kalorier pr. horn er en del, men hvis man ser på næringsindholdet, kan man jo se, at det er gode kalorier, da de nærmest kun består af kostfibre og proteiner – og derfor mætter de helt vildt!

Opskriften kommer her:

6 stk.

Ingredienser:
1 broccoli uden stilke
2 mellemstore gulerødder
3 æg
2 spsk skyr
100 g havregryn
40 g fiberHUSK (den gule)
6 kyllingepølser
Salt

Fremgangsmåde:
Broccolien blendes og kommes i en skål. Derefter blendes gulerødderne (jeg bruger min minihakker til begge dele). Gulerødderne presses grundigt for vand. Gulerødderne og broccoli blandes sammen i skålen.
Blend æg og skyr, og bland det sammen med grønsagsblandingen i skålen.
Havregryn blendes, og røres i massen.
Til sidst tilsættes fiberHUSK – det hele blandes godt sammen.
Massen skal være lettere fugtig.

Kyllingepølserne skylles, og de skal være helt tørre, inden de anvendes – jeg skærer altid enderne af, da jeg synes, det er lækrest, men det er jo smag og behag. 😀
Pølsehornene formes. Jeg tager en klat, som jeg trykker lang og flad, ligger pølsen på og lukker derefter dejen rundt omkring pølsen, så hele pølsen er omgivet af dej.

Pølsehornene bages i ca. 30 min. ved 165 grader.

Tip:
Kom vand på fingrene, når pølsehornene skal formes – det gør det meget nemmere.
Opskriften kan også laves med blomkål i stedet for broccoli.

Min hvidløgsdressing, som findes under ’tilbehør’ er super lækker til.
Ellers bruger jeg verdens bedste ketchup – en light ketchup, som kan købes i Lidl til kun 7 kr. 🙂 Helt fantastisk!

Velbekomme!

Underskrift

Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 970 kJ/230 kcal.
Fedt: 9,1 g
-Mættet fedt: 1,2 g
-Monoumættet fedt: 1,4 g
-Polyumættet fedt: 0,9 g
Kulhydrater: 15,8 g
-Sukkerarter 3,9 g
-Kostfibre 11,7 g
Protein 20,2 g

Brocolli-kyllingepølsehorn 2 (U)

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *