6 stykker (2 – 3 pers.)
Ingredienser:
Æblemasse:
250 g æbler i tern
40 g Zero
40 g Zero Gold
1,5 tsk vaniljesukker
0,5 tsk kanel
Crumble:
30 g blødt fedtreduceret smør (Kærgården let)
15 g hvedemel
15 g hakkede mandler
30 g havregryn
25 g Zero
Tilbehør:
Skyr rørt op med lidt vaniljesukker eller Cremefine til piskning (19%)
Fremgangsmåde:
Æblemasse:
Æblerne skrælles og skæres i små tern, og kommes i et lille ildfast fad.
Zero, zero Gold, vaniljesukker og kanel røres sammen i en skål. Sukkermassen hældes ud over æblerne, og det hele vendes godt rundt.
Bag æblefyldet ved 180 grader i 15 min.
Crumble:
Smør og mel blandes sammen.
Derefter hakkes mandlerne meget fint (jeg bruger min minihakker), og derefter tilsættes de til smørblandingen sammen med havregryn og zero.
Det hele ”æltes” godt sammen, så det bliver til en smuldrende dej.
Når æblemassen er blevet bagt i 15 min, fordeles crumblen jævnt over æblemassen.
Igen bages kagen ved 180 grader i 20 min. til crumblen er gylden.
Nydes lun med skyr eller flødeskum til.
Tips:
Man kan også fordele crumblen i 4 små ildfaste skåle, hvis man ønsker at lave portionsanretninger. Det vil jeg gøre, hvis jeg en dag, skal bruge den til en dessert.
Velbekomme. 🙂
Næringsindhold pr. stykke:
Energi: 360 kJ/85 kcal.
Fedt: 3,6 g
-Mættet fedt: 1,1 g
-Monoumættet fedt: 1,5 g
-Polyumættet fedt: 0,6 g
Kulhydrater: 29,4 g
-Sukkerarter 4,4 g
-Kostfibre 1,7 g
Protein 1,7 g
Som jeg også beskriver i mit indlæg omkring “næringsindhold”, er det noget, jeg selv går meget op i, og derfor er det vigtigt for mig, at der til alle mine opskrifter bliver opgivet næringsindhold.
Lige præcis en kage som denne indeholder normalt utrolig meget sukker – eller nærmere betegnet: tilsat sukker.
Derfor synes jeg I skal se næringsindholdet på denne kage, HVIS nu den var blevet lavet med almindelig Kærgården smør – altså ikke en fedtreduceret version, men vigtigst af alt: med helt almindeligt sukker frem for Zero.
Så derfor indeholder disse informationer omkring næringsindhold på en helt almindelig crumble også tilsat sukker, som jo ellers aldrig er en del af mine opskrifter:
Næringsindhold pr. stykke i en “almindelig” crumble:
Energi: 720 kJ/170 kcal.
Fedt: 5,2 g
-Mættet fedt: 2,0 g
-Monoumættet fedt: 1,9 g
-Polyumættet fedt: 0,6 g
Kulhydrater: 29,2 g
– Sukkerarter 21,7 g
– Tilsat sukker 17,5 g
-Kostfibre 1,7 g
Protein 1,9 g
På den måde, kan man VIRKELIG se, hvor meget energi og kalorier man sparer ved at anvende sukkererstatninger – hvert eneste stykke indeholder faktisk halvt så meget energi og kalorier, som et stykke fra en *almindelig” crumble gør. Og den ekstra energi, som en almindelig crumble indeholder, er blot en masse sukker, som er den form for energi, kroppen ikke kan bruge til noget som helst – ikke meget andet end et sukkerchok – det er da værd, at have med i sine overvejelser. 😉
Og faktisk bruger jeg altid denne viden, som et lille plaster på såret, når jeg næste gang, jeg skal bruge 70 kr. på 750 g zero, når jeg jo godt ved, at jeg kan købe 1 kg sukker for 10 kr. i Rema 1000. 😀
Men for mig er det absolut pengene værd, når jeg ser på min livsstil, mine ønsker og mine behov.
Dette var blot en lille information til jer, som også sætter pris på informationer omkring næringsindhold, eller måske gerne vil vide, hvorfor jeg går så meget op i det. 🙂
Rigtig god søndag derude!
2 kommentarer
Det var en super lækker dessert du havde lavet sofy Vil helt sikkert prøve opskriften næste gang jeg skal have gæster
Tak søde! Jeg er glad for, at desserten faldt i god jord. 😉